СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 20:14

У сторічній будівлі в центрі Рівного все таки буде художній музей

Завтра, 7 травня у Рівному відбудеться позачергова сесія Рівнеради, під час якої розглянуть питання надання згоди на передачу у державну власність приміщень по вулиці Драгоманова, 9-А та по вулиці 16 липня,87, що нині знаходяться у комунальній власності територіальної громади міста Рівне. Наразі, в цих адмінбудівлях розміщено Судову державну адміністрацію та Рівненський окружний адміністративний суд.

Натомість, місто приймає у свою власність сторічну будівлю по вулиці Симона Петлюри,10. Там раніше розташовувалася дирекція обласного відділення Національного банку України. А найближчим часом, з ініціативи голови Рівненської ОДА, депутата Рівнеради Олексія Муляренка там планується облаштувати художній музей або ж галерею.

До слова, саме Муляренко, ще у 2017-му році виступив з ідеєю того, щоб Рівне прийняло у комунальну власність цю без сумніву історичну будівлю в центрі міста. І особисто, доклав чимало зусиль аби це стало реальним.

Нагадаємо, що ідею очільника Рівненщини підтримують і місцеві художники та творча активна громадськість. Які вже давно прагнуть створення художнього музею в обласному центрі.

До слова, облаштування художнього музею по вулиці Симона Петлюри в Рівному дасть можливість розмістити там колекцію ікон XIII – XV ст., скульптури Томаша-Оскара Сосновського, гравюри Ніла Хасевича та ряд інших живописних полотен, що нині зберігаються у фондах обласного краєзнавчого музею і на огляд виставляються лише вряди-годи через відсутність належних умови для експонування.

Однак, приміщення де наразі розташовуються судові органи міська влада передасть у державну власність з певними умовами – вони змінять власника тільки у момент коли Рівне остаточно отримає у власність приміщення НБУ.