СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 13:09

У Рівному відбудуться два суперматчі з баскетболу

БК “Рівне” зіграє домашні матчі з лідером та абсолютним фаворитом Чемпіонату України. Баскетбольний клуб “Прометей” з Кам’янського є абсолютним фаворитом Вищої ліги Чемпіонату України з баскетболу.

Свій статус команда підтверджує і результатами. Впевнено відігравши перший етап змагань 31 перемога у 32 матчах, кам’янці не здають позицій і на фінальному етапі. Так вже за чотири матчі до завершення другого групового раунду “Прометей” достроково забезпечив собі перше місце турнірної таблиці.

Ігри БК “Рівне” – БК “Прометей” відбудуться у рівненському Спорткомплексі “ДЮСШ-4” у суботу 4 травня о 17:00 та в неділю 5 травня о 12:00.

Протягом сезону суперники лише двічі засмутили команду з Кам’янського. Вперше це сталося на початку чемпіонату, коли “Прометей” несподівано на своєму майданчику поступився БК “Маріуполь” 74:85, а вдруге це сталося на фінальному етапі у Тернополі, коли гравець господарів Владислав Рижов з фінальною сиреною закинув триочковий, принісши перемогу своїй команді 82:79.

БК “Рівне” та “Прометей” вже двічі зустрічалися в цьому сезоні у фінальній частині. Матчі відбулися у Кам’янському. В обох поєдинках рівняни дали гідний бій супернику, але в обох іграх господарі були сильнішими 88:79 та 84:73.

В складі “Прометея” виступають відразу три легіонери, що для чемпіонату Вищої ліги є доволі унікальним показником. Лідером атак кам’янців є Макс Конате, який за гру набирає в середньому 18,2 очки та робить 10,3 підбирань. Ханнах Супрім Шакур у “Прометеї”, згідно статистики, є головним плеймейкером – 7,1 результативна передача за матч та 14,6 очок за гру. Ще один легіонер Мартез Уолкер приносить команді в середньому 15,4 очки за гру.

Саме після виїзних ігор з “Прометеєм” у БК “Рівне” стався певний спад у грі та результатах, команда почала чергувати упевнені перемоги з несподіваними поразками, але зараз команда налаштована як ніколи вийти з цієї психологічної ями та саме в іграх з лідером показати та реалізувати увесь свій потенціал.

В БК “Рівне” очікують, що це будуть дві суперматчі, в яких обидві команди покажуть гру найвищого гатунку.