СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 0:37

«Суперництво залишилося в минулому»: Порошенко привітав Зеленського та домовився про зустріч (+ВІДЕО)

Президент України Петро Порошенко привітав обраного Президента Володимира Зеленського після офіційного оголошення результатів виборів Центральною виборчою комісією. Глава держави висловив сподівання, що новий Президент продовжить євроінтеграційний курс, який повною мірою відповідає національним інтересам України.

«Як чинний Глава держави щойно подзвонив до Володимира Зеленського і привітав його з офіційними результатами виборів, які сьогодні оголосила Центральна виборча комісія», – повідомив Глава держави у зверненні.

«Всі міжнародні спостерігачі визнали їх чесними, прозорими і демократичними. Вони повною мірою відповідали стратегії України на членство в Європейському Союзі та НАТО, яку я послідовно втілював протягом п’яти років свого президентства», – особливо наголосив він.

Петро Порошенко висловив сподівання, що курс розвитку держави буде продовжений новообраним Президентом.

«Сподіваюся, що новий Президент продовжить цей курс, який повною мірою відповідає національним інтересам України», – сказав Глава держави.

Водночас він наголосив: «Але що треба зробити негайно, так це продемонструвати усім нашим партнерам єдину українську позицію в той час, коли роздаванням російських паспортів на окупованих територіях Кремль здійснює черговий етап гібридної війни проти України. В такий спосіб Путін готує обґрунтування нового витка військової агресії під приводом нібито захисту прав громадян Російської Федерації».

«Росія заслуговує на істотне посилення санкцій проти неї. Це питання буде головним, чому присвячу останні тижні своїх президентських повноважень», – заявив Президент. Він додав, що продовжити і завершити вирішення цієї проблеми – це вже відповідальність нового Президента. «Тому вважаю, що ми мали би скоординувати наші зусилля. Суперництво на виборах залишилося в минулому», – зауважив Петро Порошенко.

Глава держави також подякував українцям, які підтримали його на президентських виборах: «Користуючись нагодою, хочу подякувати більш ніж 4,5 мільйонам виборців, які проголосували за мене».

«Але тепер ми, всі українці, всі разом спільними зусиллями не маємо дати Путіну жодного шансу скористатися перехідним періодом в Україні, нашим демократичним процесом передачі влади. Розраховую, що така позиція знайде підтримку і у обраного Президента», – наголосив Глава держави, додавши, що під час телефонної розмови з Володимиром Зеленським вони домовилися зустрітися найближчим часом.