СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 13:18

Держаудит підтвердив зловживання Пашковського у Фонді підтримки індивідуального будівництва на селі

Начальник Управління Західного офісу Держаудитслужби у Рівненській області Анатолій Карп’юк під час засідання колегії Рівненської ОДА піддав різкій критиці діяльність Рівненського обласного фонду підтримки індивідуального будівництва на селі та її керівника Володимира Пашковського, – повідомляє «РВ».

Зокрема, на думку Анатолія Карп’юка є всі підстави для звільнення Пашковського.

«Нинішній керівник установи ухвалює, м’яко кажучи, неефективні рішення, які суперечать законодавству. Так, в установі повністю відсутній облік. Не можна прослідкувати рух коштів, простежити господарську діяльність», – зазначив керівник держаудитслужби на Рівненщині.

Карп’юк каже, що установа потребує нового керівника, який би зумів налагодити роботу, зробив би ефективний контроль та впорядкував документацію.

Нагадаємо, що в лютому цього року «Рівненські новини» вже повідомляли, про виявлені фінансові порушення в обласному фонді підтримки індивідуального житлового будівництва на селі. Тоді, аудитори встановили факти безпідставного використання коштів, які були сформовані за рахунок кредитів повернених позичальниками. Ці кошти мали спрямувати до відповідних бюджетів, однак використали в цілях фонду.

До слова, звільнення Пашковського та ліквідації обласного Фонду підтримки індивідуального будівництва на селі вимагають і в Рівненській обласній раді. Там пропонують, кредитування селян проводити силами департаментів Рівненської ОДА.