СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 0:31

На Рівненщині визначили 23-х підприємців, що отримають фінансування з обласного бюджету

Комісія з конкурсного відбору проектів визначила 23 переможці, яким область виділить часткове фінансування відсоткових ставок за кредитами банків. Гроші надаються на реалізацію проектів малого і середнього бізнесу, які спрямовані на впровадження енергозберігаючих та екологічно чистих технологій.

Тож наразі здобули підтримку ідеї, що стосуються розширення власної справи, модернізації виробництва і створення нових робочих місць.

Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко розповідає, що програму підтримки бізнесменів відновили у минулому році:

«Цьогоріч загальне фінансування відсоткових ставок за кредитами становить 800 тис. грн., що у два рази більше ніж минулого року».

Найближчим часом кожного учасника конкурсного відбору буде повідомлено про рішення комісії, а з переможцями укладено відповідні договори.

Нагадаємо, програма підтримки проектів малого і середнього бізнесу має на меті полегшити діяльність підприємств, які отримали кредити і хочуть започаткувати свій бізнес. У 2018 році підприємці брали кредити на придбання вантажних засобів, торгівельного обладнання, сільськогосподарської техніки та обладнання для деревообробки.

Минулоріч у рамках програми бізнесмени реалізували 11 проектів малого і середнього підприємництва, в економіку Рівненщини залучили понад 5 млн. грн. кредитних коштів, які інвестували у місцеві підприємства, створили понад 30 нових робочих місць, сплатили податків до бюджетів на суму 9,1 млн.грн.