СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 22:43

Призначено керівника Національного природного парку на Рівненщині

Керівником Національного природного парку «Дермансько-Острозький», що на Рівненщині призначено Олександра Верцеха. Про це повідомили у Міністерстві екології та природних ресурсів України.

Олександр Верцеха виграв конкурсний відбір на цю посаду. А до цього він вже очолював даний парк протягом багатьох років.

До слова, Національний природний парк «Дермансько-Острозький» – розташований на території Острозького та Здолбунівського районів Рівненської областіЄдиний в Рівненській області національний природний парк «Дермансько-Острозький», створений в 2009 році на території Здолбунівського та Острозького районів, є справжньою окрасою не тільки регіону, а й України загалом.

Парк розташований у найвужчій частині Малого Полісся – Острозькій прохідній долині, в заплаві річки Збитинка, що протікає між мальовничими пагорбами Мізоцького кряжу та Кременецькими горами. Завдяки своєму географічному положенню та своєрідній історії формування ландшафтів, територія НПП «Дермансько-Острозький» виявилась на перетині кордонів різних фізико-географічних областей. Вона є перехідною зоною, в якій вузька смуга поліських ландшафтів дна долини оточена краєвидами, характерними для лісостепової зони в межах Волинської та Подільської височин. Це зумовило багатство рослинного та тваринного світу парку, зокрема, тут зростає 49 видів рослин та зустрічається 52 види тварин, занесених до Червоної книги України.

Площа: 5448,3 га, у тому числі надається у постійне користування – 1647,6 га.