СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 12:05

Ігор Жданов у Рівному: «Від конструктивної співпраці між регіонами та профільним Міністерством у виграші буде весь український спорт»

Сьогодні, 29 березня з робочим візитом Міністр молоді та спорту Ігор Жданов відвідав Рівненщину.

На початку свого перебування урядовець зустрівся з головою Рівненської ОДА Олексієм Муляренком, з яким обговорив стан розвитку фізичної культури й спорту в регіоні.

Зокрема, йшлося про перспективи програми будівництва палаців спорту і фінансування спорткомплексу розбудови спортивної інфраструктури. Окремо зупинились на будівництвах басейнів. Міністр відзначив, що цього тижня Урядом були прийняті відповідні постанови щодо субвенції таких програм у нинішньому році.

«Разом ми здатні зробити багато позитивних справ для розвитку фізичної культури та спорту на Рівненщині. Безумовно, від такої конструктивної співпраці між регіонами та профільним Міністерством – у виграші буде весь український спорт», – підкреслив урядовець наприкінці зустрічі.

Далі у межах програми візиту Ігор Жданов ознайомився з ходом реконструкції стадіону «Авангард» в Рівному, що тривалий час був провідною спортивною спорудою області.

Цього року лише стартували роботи з реконструкції спортивної споруди, на що сесією Рівненської міської ради було виділено перші 50,0 млн. грн. на будівельні роботи. Загальна вартість реконструкції становить 200 млн. грн. Наразі триває демонтаж металевих та залізобетонних конструкцій стадіону.

Планується, що вже 2021 року «Авангард» знову прийматиме змагання. На стадіоні буде облаштовано 13 тис. місць для глядачів, футбольне поле, 8 бігових доріжок, легкоатлетичний манеж довжиною 110 м, місця для коментаторів, VІР-персон, флеш-інтерв’ю, прес-конференцій тощо.