СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 14:08

Віталій Гайдукевич: Контрасти…

Меджліс кримськотатарського народу – колегіально, уповноважений Президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, український кримськотатарський політик, що був заручником путінського режиму – Ахтем Чийгоз , герой України майор Олександр Порхун, акторка Ада Роговцева, актор і режисер Ахтем Сеітаблаєв, заступник командувача ССО полковник Сергій Кривонос, художник і директор Одеського художнього музею – Олександр Ройтбурд, дипломат Юрій Щербак, письменник-документаліст Богдан Горинь, почесний президент Національного університету “Києво-Могилянська академія” В’ячеслав Брюховецький, директор Інституту літератури НАН України Микола Жулинський, поет Олександр Ірванець, мистецтвознавець Тарас Компаніченко, письменник Юрій Винничук, мистецтвознавець, історик, літературознавець і публіцист професор Вадим Скуратівський, письменники Лесь Подерв’янський та Іван Малкович, письменниця Ірен Роздобудько, мовознавець Олександр Пономарів, акторка Раїса Недашківська, директор Центру досліджень історії та культури східноєвропейського єврейства Леонід Фінберг, лідер гурту «Мандри» Сергій Фоменко, переживший полон бойовиків релігієзнавець Ігор Козловський…

Зловив себе на думці – практично усіх їх знаю особисто. Із багатьма неодноразово спілкувалися як не на ефірах, так і поза ними. Там немає ідеалістів. Взагалі. Бо кожен має шалену особисту історію. Сукупний інтелект просто зашкалює. Вони капець які різні, але мають спільну рису – їм не байдуже, що буде далі із країною. От тут зараз ані граму високопарності і пафосу. Просто більшість із них мають безцінний досвід і знання, вміють проводити лінію «причина-наслідок». Знання не в плані менеджерів – таких фахівців можна винайняти за гроші, але ні за які гроші не придбаєш відчуття українських сенсів (так, я в курсі, що кожен з них їх бачить через призму власної особистості, але ніхто з них не бачить федеральний округ Малоросія)

І це ж далеко не усі публічні люди, а скільки людей, чиї імена не викличуть резонансу у Фейсбучику? А скільки військових, яким є з чим порівняти?

Чому це написалося? Для контрасту із тітуханами і політичним сміттям, яке гребе до влади.

Витримка і холодний розум зараз на вагу золота.

Лишилося 20 діб.

Джерело: Віталій Гайдукевич