СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 8:52

Петро Порошенко: Ініціюємо міжнародний аудит «Укроборонпрому»

Україна ініціює міжнародну комплексну перевірку діяльності державного концерну «Укроборонпром». Про це Президент Петро Порошенко повідомив на засідання Ради національної безпеки і оборони.

«Ми ініціюємо зараз, відповідно до закону про національну безпеку, комплексний міжнародний аудит концерну «Укроборонпром». Комплексну ревізію усіх контрактів», – заявив Глава держави.

«Це має бути абсолютно прозоро, забезпечувати повну довіру, в тому числі і з боку українського суспільства. Забезпечити нашим міжнародним партнерам ту інформацію, яка дозволить нам налагодити або поглибити наше співробітництво, продемонструвати повну відкритість і прозорість у питаннях реформування концерну», – додав Петро Порошенко, зауваживши, що це має забезпечити у тому числі Уряд.

Також Президент запропонував розширити наглядову раду концерну.

«Я пропоную негайно вирішити питання щодо розширення складу Наглядової ради концерну за рахунок міжнародних фахівців з країн-партнерів, які є членами НАТО. Нам, з урахуванням нашої подальшої інтеграції в НАТО, від наших партнерів нема чого ховати. І це пришвидшить досягнення підприємствами «Укроборонпрому» стандартів, необхідних для нашого вступу в Північноатлантичний альянс – в НАТО», – підкреслив Глава держави.

«Ще раз наголошую, що це є кроком по виконанню закону «Про національну безпеку України». Аудит «Укроборонпрому», оцінка його корпоративного управління, оновлення наглядової ради, контроль і прозорість державного оборонного замовлення – все це дозволить допомогти концерну трансформуватися і не втратити довіру партнерів, довіру інвесторів, довіру громадян», – наголосив Петро Порошенко.