СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 14:36

Звинувачення у «корупційних схемах» завадили депутату стати головою Березнівської райради

У п’ятницю, 1 березня під час сесії Березнівської районної ради розглядалося питання обрання голови Березнівської районної ради. Єдиною кандидатурою на цю посаду був представник Народної партії Юрій Гуменюк.

Однак, під час таємного голосування за нього проголосували всього 14 чоловік, що недостатньо, аби зайняти керівне крісло у райраді.

Окремі депутати, з якими «Рівненським новинам» вдалося поспілкуватися кажуть, що багатьох обранців голосувати проти даної кандидатури спонукала історія, коли у 2014-му році тодішній голова Березнівської райдержадміністрації Дмитро Єрмаченко звинуватив Гуменюка у причетності до «корупційних схем».

Нагадаємо, що тоді Дмитро Єрмаченко звинуватив Юрія Гуменюка в тому, що той ексклюзивно і по завищеним цінам продає паливо для бюджетних потреб. У нього одна заправка, а ціна для бюджетних установ набагато вища, ніж у конкурентів. Вища ніж на інших АЗС.

Нагадаємо, у 2014-му саме через такі активні дії по боротьбі з корупційними схемами з ініціативи Гуменюка і було висловлено недовіру тодішньому голові РДА Дмитру Єрмаченку. Сьогодні, вже самого Гуменюка депутати не хочуть бачити при владі.

До слова, у вівторок, 5 березня депутати знову повернуться до питання обрання голови районної ради.