СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 21:28

Олександр Середа: За річним моніторингом соціально-економічного розвитку Костопільщина впевнено утримує лідерські позиції серед районів Рівненщини

Вчора, 12 лютого на засіданні колегії Рівненської ОДА одним із ключових питань було підведення підсумків роботи галузей господарського комплексу області та виконання місцевих бюджетів за 2018 рік. Загалом всі регіони Рівненщини впевнено засвідчують сталий розвиток всіх галузей господарського комплексу.

За підсумками моніторингу та оцінки результативності реалізації державної регіональної політики Костопільський район є першим серед районів області та посідає друге місце у загальнообласному рейтингу, поступившись лише обласному центру.

Нині, враховуючи нові критерії оцінювання, а це 32 показники, за результатами 2018 року Костопільщина впевнено підтвердила сталі показники росту, про що свідчать переконливі факти. Командною роботою досягнуто:

  • найвищих темпів зростання обсягів реалізації промислової продукції (у 1,4 раза більше за аналогічний період);
  • найбільшу питому вагу в загальнообласному обсязі реалізованої продукції (8,9 відсотка);
  • найбільших приростів нарощування обсягів виробництва сільгосппродукції (у 2,4 раза більше).

У рамках Проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» в Костопільському районі заплановано проведення реконструкції та капітального ремонту 6 лікарських амбулаторій.

У 2018 році затверджено Схему планування території Костопільського району.

Нарощують виробничі потужності підприємства Костопільщини, зокрема, ТОВ «Українські лісопильні» (введено в дію у грудні 2017 року внаслідок реалізації проекту «Реконструкція лісопильно-деревообробного виробництва по виготовленню пиломатеріалів в обсязі 300 тис. куб. м у рік» вартістю 25 млн. євро, створено 150 нових робочих місць)За 2018 рік вироблено 45,1 тис. куб. метрів пиломатеріалів.

«Звісно, є і проблемні питання. Однак загалом маємо чудовий результат у рамках річної роботи. Це лише частина того, що вдалося досягти спільною працею. Сталий та стратегічний розвиток є одним із пріоритетних завдань сьогодення, а співпраця громади, бізнесу та влади дає змогу отримати позитивні результати. Все це створює хороше підґрунтя та інвестиційну привабливість Костопільщини. Відзначаючи послідовність та сталість нашого розвитку, обласний та державний бюджети протягом останніх трьох років інвестували в соціальну сферу району значні кошти. Стратегія поступального розвитку району на найближчі роки – це початок будівництва басейну, реконструкція спортивних об’єктів, ремонти шкіл, будівництво амбулаторій, доріг. Висловлюю всім слова вдячності за вагомий внесок у здобутки району, його розвиток. Сподіваюся на подальшу співпрацю в реалізації поставлених завдань. Розвиваймо разом Україну, Рівненщину, Костопільщину!», – каже голова Костопільської РДА Олександр Середа.