СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 17:27

На Рівненській АЕС триває планово-попереджувальний ремонт енергоблоку №1

На енергоблоці №1 Рівненської АЕС тривають активні роботи в рамках капітального планово-попереджувального ремонту , який розпочався 29 грудня 2018 року та розрахований на 63 календарних доби. Усі роботи, що проводяться персоналом експлуатаційних цехів, енергоремонтного підрозділу РАЕС та підрядними організаціями, виконуються вчасно та відповідно до затвердженого графіку.

Впродовж ремонтної кампанії на енергоблоці №1 заплановано реалізувати низку регламентних та понадрегламентних робіт. На сьогоднішній день на основному обладнанні енергоблоку завершено ремонт першого каналу системи безпеки (насосних агрегатів, електротехнічного обладнання). Завершені роботи з вивантаження відпрацьованого ядерного палива з активної зони реактора. На парогенераторі ПГ-1 виконано вихрострумовий контроль.

Наразі триває ремонт обладнання другого каналу системи безпеки, зокрема ремонт дизель-генераторної станції ДГС-12. Виконуються ремонтні роботи на усіх шести головних циркуляційних насосів. Великий обсяг робіт проводиться на турбінній установці енергоблоку у ході капітального ремонту циліндрів низького тиску.

На турбогенераторі ТГ-2 ведеться капітальний ремонт з проточкою шийки ущільнення валу генератора ротора. Розпочато роботи із заміни соплового апарату турбоагрегату ТА-2. Продовжуються планові роботи на електротехнічному обладнанні: поточний ремонт струмопроводів, повітряних вимикачів, блочних трансформаторів Т-1, Т-2, 11Т та 12Т.

За словами головного інженера ЕРП РАЕС Олега Халандача, на сьогоднішній день згідно з оформленими заявками персонал, який задіяний у ремонтних роботах, забезпечений засобами оснащення та інвентарем, адже це є важливою складовою якісного ремонту та техобслуговування обладнання, що, у свою чергу, сприяє безпечній та надійній експлуатації обладнання енергоблоків.