СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 11:16

На будівельних майданчиках Рівненщини «кипить» робота з будівництва сільських амбулаторій

У Заборолі вже готують амбулаторію до меблювання. Приміщення зводять «з нуля», а розпочали роботи менше, ніж 3 місяці тому. Нині там вже перейшли до внутрішніх робіт – шпаклюють стіни, укладають плитку, почали встановлювати сантехніку.

«На об’єкті відбувається відразу декілька процесів. В приміщенні працює обігрів та є водопостачання. Заборольська амбулаторія є лідером в нашій області у реалізації президентської програми «Допомога поруч». Якщо такими темпами продовжувати щодня, то завершимо амбулаторію до кінця місяця», – відмітив голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко під час відвідування об’єкту.

Також голова ОДА, його перший заступник Віталій Ундір та директор департаменту будівництва та архітектури Ярослав Мазярчук побували на будівництві амбулаторії у селі Шпанів. Нині там вже утеплюють фасад. Ця амбулаторія передбачає житло для лікаря.

Наталя Курилюк – лікар загальної практики сімейної медицини розповідає, що не може дочекатися закінчення робіт, адже буде працювати тут:

«Дуже важливо, що амбулаторія в Шпанові передбачає кімнату для лікаря, бо не доведеться витрачати гроші на оренду житла. Так нас заохочують працювати ще краще. Але в першу чергу це комфорт для пацієнтів, тим паче тут працюватиме система телемедицини».

Віталій Ундір розповідає, що у нових медзакладах буде Інтернет, сучасне обладнання та новий медичний автомобіль. А окрім кабінету лікаря, тут діятиме процедурна, фізкабінет, кімната для зберігання медикаментів, інструментів, перев’язувальних матеріалів та вакцини.

«Такого швидкого результату вдалось досягти завдяки президентському проекту «Допомога поруч». Гроші для цієї програми є перехідними, відтак будівництво, яке розпочалось торік, успішно триває зараз. До того ж Рівненщина в лідерах серед областей по кількості нових амбулаторій», – зазначає Олексій Муляренко.

Нагадаємо, в Рівненській області в рамках програми «Допомога поруч» заплановано будівництво 34 нових амбулаторії. На це з державного бюджету виділено 232 млн. грн.