СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 14:47

Олександр Дехтярчук поділився своїми думками щодо президентської виборчої кампанії

Тема старту президентської виборчої компанії рясніє численними прогнозуваннями. Народний депутат України фракції «Блок Петра Порошенка» Олександр Дехтярчук вирішив також поділитися власними думками з цього приводу.

«Є жарт про синоптиків, які прогнозуючи погоду традиційно обіцяють весну і літо значно теплішими ніж минулі осінь і зима. Я теж залишу вибір прізвищ на особисті вподобання кожного, аби не нав’язувати власні погляди і міркування. Разом з тим я хочу озвучити свої вимоги і критерії до того, який світогляд і програму мав би сповідувати Президент, якого слід підтримати», – каже народний обранець.

Мій перший критерій, ким є кандидат? Які традиції сповідує, яких переконань, яких вподобань і поглядів?Зараз більшість кандидатів говоритимуть про інтеграцію в ЄС та НАТО, та якими були їх не слова, а дії в цьому напрямку.

2 вимога. Почути позицію кандидата з найболючішої проблеми – російсько-української війни. Наприклад, відповідь на запитання, яку ціну, на його думку, можуть заплатити українці за її завершення та власну свободу. Які кроки він зробить аби повернути Крим?

3 вимога. Чи готовий кандидат продовжити децентралізацію, а головне дерегуляцію. Зменшити тиск держави на реєстрацію та ведення бізнесу. Бо за нинішніх умов про нові інвестиції та модернізацію економіки годі й говорити.

4 вимога стосується програми, яку б має мати президент з повернення українських заробітчан. Протягом 2017 року українці, працюючи закордоном, принесли в економіку рідної країни 9.3 млрд. доларів. Для розуміння статистики ця сума в п`ять разів перевищує розмір інвестицій. Як зберегти в країні талановитих випускників вишів та повернути тих, хто ще мріє жити та працювати в Батьківщині?

5 вимога. Яким чином держава має підтримувати й захищати українські громади закордоном. Це не мають бути порожні оціночні судження. Має бути програма на зразок того, як польський уряд дбає про тих, хто має бодай якесь відношення до національності поляка, чи приміром те, як вміють захищати і поширювати свій вплив сусідні румуни.

6 вимога. Перейдемо від справ зовнішніх до внутрішніх. Проблема чорного видобутку бурштину, підпільного під виглядом лотерейного ігрового бізнесу. Хотілося б почути не загальну оцінку ситуації, що все погано. Це ми і так знаємо! Мова йде про «дивну» багаторічну боротьбу правоохоронців з організаторами бурштинокопання та ігроманіі, внаслідок якоі, схоже, збагачуються обидві сторони.

7 вимога. Кожен кандидат чи кандидатка мали б озвучити свою позицію до розбудови Православної церкви в Україні.

8 вимога пов’язана зі ставленням кандидата до так званих модних нині ліберальних цінностей, адже, на мій погляд, такі псевдо європейські цінності становлять загрозу існуванню української сім`ї.

Підсумовуючи написане зазначу.

«В політичних прогнозах українці традиційно схилялись до такої собі псевдооптимістичноі відповіді «якось буде» або ж «поживемо-побачимо». Я з таким оптимізмом не згідний. Аналізуйте, читайте, головне, думайте власною головою, а не телевізором. Годі очікувати сподіваних змін в країні на відсутність яких ми нарікаємо, схиляючись до думки «все зрада» і «все пропало». То ж пропоную, аби не розчаровуватися в наслідках виборів брати за основу підхід «чим менше очікувань, тим менше розчарувань». Аби не отримати депресію від результатів виборів, давайте бути реалістами і мати чіткі, тверезі, прагматичні очікування від кандидатів на посаду Президента України», – зазначив Олександр Дехтярчук.