СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 10:54

На Рівненщині оберуть найдовшу снігову фортецю

У навчальних закладах Рівненської області тривають конкурси «Зимова фортеця», «Сніговик FEST» та «Зимові рекорди». Вони проходять у рамках Всеукраїнських заходів «Спортивна зима». Мета конкурсів – залучення дітей, учнівської та студентської молоді до проведення активного дозвілля взимку.

Переможців зимового сезону 2018 – 2019 років буде визначено після 1 березня, тож є можливість надсилати матеріали та світлини до обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Так, між дошкільнятами щозими проводиться конкурс «Зимова фортеця», учасники якого повинні облаштувати максимально довгу снігову фортецю висотою щонайменше один метр. Зокрема, у 2018 році перемогу в конкурсі святкував дошкільний навчальний заклад ясла-садок №32 Рівненської міської ради. Діти цього садочка зуміли побудувати фортецю протяжністю в 320 метрів.

Для учнів початкових класів проводиться конкурс «Сніговик FEST», за умовами якого перемогу здобуває та школа, яка зуміє побудувати найбільшу кількість сніговиків висотою не нижче півтора метра і сфотографується з ними. У минулому році найбільше сніговиків – 25 збудували учні Полянської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Сарненської районної ради.

У конкурсі «Зимові рекорди» беруть участь учні 5-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, учні професійно-технічних навчальних закладів та студенти вищих навчальних закладів області.

Конкурс має дві категорії: «Лижі» та «Ковзани». Переможці визначаються у кожній з категорій. Завдання конкурсу – зробити наймасовіше фото учасників на лижах або ковзанах.

Минулорічним переможцем в категорії «Лижі» був Острожецькийнавчально-виховний комплекс Острожецької сільської ради Млинівського району Рівненської області. А в категорії «Ковзани» – Малинівськийнавчально-виховний комплекс «Дошкільний навчальний заклад-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Гощанської районної ради Гощанського району. Студенти Дубенського медичного коледжу тріумфували одразу в двох вищезазначених категоріях.

Останніми днями зима тішить снігом, а це означає, що усі навчальні заклади можуть активно долучатися до зимових конкурсів, а саме: встановлювати нові рекорди, ліпити ще більше сніговиків, будувати ще довші фортеці.

Організатори заходу: управління у справах молоді та спорту ОДА, управління освіти і науки ОДА, КЗ «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, відділення НОК України в Рівненській області.