СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 10:49

Віталій Ундір: Рівненщині є чим гордитися у розвитку медичної сфери

В рамках сьомої медичної конференції «Лікування та профілактика хвороб системи кровообігу» у Рівному обговорили перспективи розвитку галузі охорони здоров’я.

Перший заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір впевнений, що сьогодні в області точно є чим гордитися:

«Ми запустили найбільший сегмент будівництва. На сьогодні сільську медицину ми розбудовуємо завдяки двом проектам: президентському та Світового банку. Відтак на території Рівненщини з’являться відповідно 34 та 89 амбулаторії», – зазначив Віталій Ундір.

Якщо президентський проект «Допомога поруч» передбачає будівництво «з нуля», то за кошти Світового банку реорганізовують вже діючі ФАПи.

Він нагадав, що реформування медицини Рівненщини в рамках проекту Світового банку відбувається у 4 етапи. Першочергово він реалізовується у північних районах – на Володимиреччині та Зарічненщині. Після чого покращуватимуть якість надання медпослуг для мешканців Сарненського, Рокитнівського, Дубровицького, Костопільського, Корецького та Березнівського районів.

Медицину Гощанського, Острозького, Здолбунівського та Рівненського районів, а також Острога модернізують на третьому етапі. Далі проект Світового Банку впроваджуватимуть у Радивилівському, Демидівському, Млинівському, Дубенському районах, а також в місті Дубно.