СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 10:25

Рада регіонального розвитку у Здолбунові зібрала переповнену залу людей

Про зроблене за останні роки та перспективи на майбутнє спілкувалися на Раді регіонального розвитку в Здолбунівському районі. Захід є продовженням загальноукраїнського під головуванням Президента України. І спрямований на вироблення ефективної регіональної політики на 2019-2021 роки.

Про успішні приклади позитивних змін на Здолбунівщині розповів присутнім на засіданні голова райдержадміністрації Сергій Кондрачук.

Особлива увага приділяється навчальним та позашкільним закладам. Встановлюються сучасні вікна, утеплюються фасади, ремонтуються покрівлі, замінили тепломережі, закуповуються шкільні автобуси. При чому така робота проводиться з року в рік.

«У першому кварталі наступного року очікується грандіозне відкриття. Двері для дошкільнят відчинить ДНЗ у Новомильську, у приміщенні якого нині тривають внутрішні роботи. Натомість у кількох селах – Івачкові, Новій Мощаниці, Суймах – дітлахи вже відвідують групи у дитсадках», – наголосив Сергій Кондрачук.

Зміни відбулися й в інших галузях. Втілюється медична реформа, позитив якої вже відчули на собі лікарі «первинки», зарплатня котрих суттєво зросла. Адже угоди з сімейними лікарями підписали вже понад 67% жителів району. Закупили обладнання для районної лікарні.

Щодо спортивної галузі, то у районі триває «будівництво номер один» – зведення спортивної зали районної ДЮСШ, розпочато будівництво футбольного поля зі штучним покриттям, облаштування якого буде завершено коштами державного бюджету.

Важливо, що у Здолбунівському районі ремонтуються державного та місцевого значення.

«Енергозбереження, медична реформа, Нова українська школа, активна розбудова спортивної інфраструктури, будівництво доріг та важливих соціальних об’єктів. Це ті напрямки, що є пріоритетними для нашої області й країни в цілому. Саме тому вони мають знайти відображення у стратегії розвитку території на 2019-2021 роки. Проте слід врахувати свої переваги та самобутній потенціал», – наголосив заступник голови ОДА Олександр Корнійчук.

До обговорення плану розвитку Золбунівщини долучився й народний депутат Олександр Дехтярчук, який розповів учасникам заходу про останні напрацювання Парламенту, Держбюджет-2019 та перспективи розвитку нашого краю.

Наостанок Сергій Кондрачук наголосив на тому, що стратегія розвитку краю є динамічним документом. Тому до її написання має долучитися кожен, у кого є цікаві думки та ідеї.