СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 7:06

В районах Рівненщини тривають Ради регіонального розвитку

Марафон Рад регіонального розвитку продовжила Рокитнівщина. Це новий формат підведення підсумків – управлінці звітують про зроблене, місцеві лідери діляться враженнями та історіями успіхів. Усі разом проектують розвиток Рівненщини на 3 роки вперед.

Під час Ради голова Рокитнівської РДА Микола Кушнір прозвітував, як розвиваються район в умовах децентралізації, яким чином реалізуються освітня та медичні реформи.

Так, гордістю району є новий терапевтичний корпус ЦРЛ. На сьогодні в районі будуються 2 сучасні медичні амбулаторії в селах Блажове та Томашгород, ремонтуються заклади освіти та культури. А вже незабаром, запрацює новий корпус у Старому Селі та Вежицький будинок культури.

Перший заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір, присутній за Раді регіонального розвитку, відзначив, що за останні роки в районі та області реалізовано дуже багато соціально важливих проектів. Проте вже сьогодні необхідно спланувати, як розвиватиметься територія у наступні 3 роки.

«Ми разом плануємо майбутнє кожної громади. І важливо, що рішення – яким буде це майбутнє – приймають не у Києві, а тут, на місцях. Це і є децентралізація. Маю надію на те, що продовження сьогоднішнього зібрання буде проведення таких самих заходів в ОТГ та сільських радах. Напрацювання усіх громад дозволять виробити єдину сильну регіональну політику для нашої області на 2019-2021 роки», – наголосив Віталій Ундір.