СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 8:11

Головна мета візиту Тимошенко в США не інтереси України, а гроші Лазаренка

До середини грудня в США відбудеться доленосна для Юлії Тимошенко подія. Суд округу Колумбія оголосить угоду з колишнім прем’єр-міністром України Павлом Лазаренком, – повідомляє Українська служба новин.

Угода стосується розподілу між США та Україною заарештованих грошей Лазаренка, отриманих злочинним шляхом – за що він був засуджений судом США до 97 місяців тюремного ув’язнення.

Тим же судом було доведено, що більша частка цих грошей, – як хабар, – була перерахована Павлу Лазаренку Юлією Тимошенко.

Будучи прем’єром, Павло Лазаренко видав державну гарантію на 200 мільйонів доларів Тимошенко для купівлі її компанією газу у «Газпрому».

Компанія Тимошенко газ отримала, але з росіянами не розрахувалася, і в підсумку, – розраховуватися довелося державі, – коштом платників податків.

А отримані від цієї оборудки гроші, – спершу опинилися на офшорних рахунках Тимошенко, а потім – Павла Лазаренка.

Так що від того, якою буде угода Павла Лазаренка з американським слідством, що він при цьому розповість – для Тимошенко залежить дуже багато, а може навіть і подальша доля.

На фоні всіх цих подій, – кумедною виглядає заява Юлії Тимошенко:

«Відсьогодні кілька днів перебуваю в США. Запланована низка важливих розмов і зустрічей із впливовими людьми в Сполучених Штатах».