СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 16:42

У Рівному придумали як врятувати аеропорт

Ситуація на обласному комунальному підприємстві «Міжнародний Аеропорт «Рівне» нині знову скрутна. Менеджмент не зміг повною мірою використати можливості, які були для них створені і заробити достатньо грошей аби стабілізувати ситуацію. Про це йдеться у матеріалі видання Рівне вечірнє «У зоні турбулентності — аеропорт».

Рятівний круг для аеропорту існує у вигляді «Програми розвитку» на три роки. Рівненська ОДА ініціювала її розробку та запропонувала на голосування депутатам у травні. Цей документ прийняли. У ньому, зокрема, пропонують реальні механізми щодо кількох проблемних питань: погашення боргу, закупівлю обладнання, створення умов для приходу інвесторів (можливість концесії).

Але зважаючи на те, що програму прийняли посеред бюджетного року, гроші на її виконання можна було б знайти тільки за рахунок перевиконання бюджету області. Цей показник становить менш ніж 5%, що є недостатнім. Відтак мільйони на погашення боргу будуть закладені вже в бюджет області з початку наступного 2019 року.

Пріоритетним завданням зараз, очевидно, є зняти напругу, а для цього треба виплатити борг із зарплатні працівникам. Тому перший транш в сумі 1,7 млн грн заплановано вже в перших місяцях нового року.

Однак, як повідомляє РВ серед депутатів облради немає одностайної думки щодо того, чи виділяти велику суму обласних коштів на погашення інших давніх боргів підприємства.

Кажуть, що проти цього виступають ті депутати, які працювали у бізнесі. Мовляв, прибутковість чи збитковість — це перемоги і проблеми керівника підприємства, а не відповідальність усіх платників податків.