СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 21:10

У Рівному засідав виконком обласної Федерації футболу (+Підсумки наради)

У вівторок 4 грудня відбулося засідання виконавчого комітету Рівненської обласної федерації футболу.

Члени комітету затвердили результати змагань сезону 2018 року. Зокрема, переможцями чемпіонату області (1 ліга) є команда “Маяк” (Сарни), першості області (2 ліга) – команда “Вельбівно” (Вельбівно), першості області серед ветеранських команд 35+ – команда “Autoplus” (Млинів), чемпіонат області серед команд U-17 – “ОДЕК” (Оржів), володар Кубку області – команда “ОДЕК” (Оржів), володар Кубку ліги – команда “Граніт” (Клесів), володар Малого Кубку області – “Сокіл” (Осова).

Також члени виконавчого комітету підтримали пропозицію щодо визначення пріоритетності змагань обласного рівня у ситуації з накладанням матчів загальноукраїнського чемпіонату й кубку серед аматорських команд, котрі відбуваються у вихідні дні.

Адміністративному апарату РОФФ доручено у якості рекомендації звернутися до обласних команд, що беруть участь у загальноукраїнських змаганнях, стосовно визначення з форматом участі в обласних змаганнях у наступному сезоні 2019 р.

«Цього сезону у першості й чемпіонаті взяли участь найбільше команд за період незалежності України – 28 учасників. Звісно, за меншої кількості команд для всіх задіяних у проведенні змагань було би простіше, однак і адміністративний апарат, і комітети РОФФ і самі спортсмени впоралися. Сьогодні для РОФФ пріоритетом є обласні змагання. Ми визначаємо, що грати треба для глядачів і вболівальників. Відбулися консультації з ФФУ. Команди, котрі беруть участь у всеукраїнських змаганнях, мають подумати і визначитися. Можливо будуть грати другим складом. Можливо буде якийсь інший варіант», – зауважив голова РОФФ Олексій Хахльов.

Після дискусії щодо опитування учасників змагань щодо визначення кращих представників у сезоні 2018 р. у декількох номінаціях було вирішено відзначити:

Кращий воротар – Андрій Тимошицький (ФК “Маяк” Сарни)

Кращий захисник – Василь Лойко (ФК “Малинськ” Малинськ).

Кращий півзахисник – Роман Савицький (ФК “Малинськ” Малинськ).

Кращий нападник – Артем Корольчук (ФК “Малинськ” Малинськ).

Кращий гравець сезону – Микола Коляда (ФК “ОДЕК” Оржів).

Бомбардир – Володимир Гайдук (ФК “Садове” Садове).

Відкриття сезону – Максим Гуменюк (ФК “Ізотоп-РАЕС” Вараш).

Голова РОФФ Олексій Хахльов доручив адміністративному апарату федерації розробити положення про визначення номінантів серед кращих представників команд-учасниць змагань.

Члени виконкому також визначили кращі районні федерації, які входять до громадської спілки: Володимирецька, Сарненська, Дубровицька та Дубенська. Кожна з цих федерацій буде винагороджена 5000 грн і п`ятьма м`ячами. Варто зауважити, що за рейтингом ФФУ кращою є Рівненська міська федерація футболу.

Під час засідання також було взято до відома звіт голови Комітету арбітрів Миколи Васюти.

Члени виконкому також винесли попередження представнику команди “Енергія” (Володимирець) Василю Лосинцю за неодноразові порушення дисциплінарних правил у сезоні 2018 р. – подальші порушення будуть покарані відстороненням від офіційних змагань.

Після заслуховування звіту та голови Контрольно-дисциплінарного комітету Анатолій Бикова члени виконкому зобов`язали КДК надати до наступного засідання пропозиції щодо змін до Дисциплінарних правил з метою посилити санкції щодо порушників.

Учасники засідання скасували можливість оплати арбітражу в обласних змаганнях через розрахункові рахунки РОФФ.

Також члени виконкому проголосували за затвердження Комітетом із проведення змагань призначень арбітрів на матчі обласних змагань 2019 р., які здійснює Комітет арбітрів.

Окрім цього ухвалено рішення про недопуск до заявкової кампанії на наступний сезон команд, котрі мають заборгованість перед РОФФ.

Наприкінці засідання було затверджено план роботи Рівненської обласної федерації на 2019 рік.

Також голова РОФФ Олексій Хахльов звернувся до футбольної громади Рівненщини щодо святкувань спортивних досягнень під час дії воєнного стану.

«Думаю, що буде правильно нам усім у цей час виявити громадянську позицію й попри те, що наша область не входить до числа тих, де запроваджено воєнний стан, усе таки утриматися від святкувань. Прошу усю футбольну громаду нашого краю поставитися із розумінням до цього», – зауважив Олексій Хахльов.