СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 14:20

У колл-центрі Рівного виявили нелегалів! – роботодавець «зекономив» на майже 5 мільйонів гривень штрафу

Інспекційне відвідування одного з колл-центрів Рівного здійснили фахівці Управління Держпраці у Рівненській області. Його підставою стало звернення громадянина, який вказував, що в цьому ТОВ є нелегальні працівники.

У ході перевірки встановлено, що у приміщенні, де здійснює діяльність підприємство, знаходились за обладнаними робочими місцями та виконували завдання і обов’язки операторів телефонного зв’язку близько 35 осіб.

При спілкуванні з державними інспекторами переважна більшість працівників відмовилася від надання пояснень, про що було складено відповідний акт.

Загалом після перевірки документації було встановлено, що в порушення вимог ч. 3 ст. 24 КЗпП України 44 наймані особи допущені керівництвом ТОВ до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та відповідного повідомлення ДФС про прийняття на роботу.

За таку кількість виявлених працівників без належного оформлення трудових відносин власникам колл-центру світить штраф у 4 мільйони 914 тисяч 360 гривень.