СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 16:32

На Рівненщині державний виконавець взяв хабар 13 тисяч гривень

Оперативниками управління захисту економіки в Рівненській області Нацполіції було задокументовано протиправну діяльність заступника начальника районного відділу державної виконавчої служби. Неправомірну вигоду посадовець вимагав та отримав за прийняття рішення про закриття виконавчого провадження та невжиття заходів примусового виконання – арешт майна.

За фактом вимагання хабара військовою прокуратурою Рівненського гарнізону Західного регіону України було відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Так, під час проведення процесуальних заходів було задокументовано факти одержання фігурантом коштів. Неправомірну вигоду отримував у два етапи.

Сьогодні, 22 листопада, оперативники Управління захисту економіки в Рівненській області Нацполіції, слідчі слідчого управління ГУНП під процесуальним керівництвом військової прокуратури затримали посадовця під час одержання другої частини хабара в розмірі 11 тисяч гривень. Гроші правоохоронці вилучили під час огляду особистих речей фігуранта.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення посадовцю про підозру та затримання його у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За вчинене корупційне правопорушення посадовцю загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.