СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 13:29

Об’єднана громада з Рівненщини увійшла в десятку найбільш спроможних та фінансово потужних в Україні

Клеванська ОТГ увійшла в десятку найбільш спроможних та фінансово сильних громад України за результатами експертної оцінки місцевих бюджетів за 9 місяці в поточного року. 

Громада із центром у Клевані зайняла сьоме місце зі 103-х об’єднаних громад України, а також є єдиною із Рівненщини, що потрапила у десятку найкращих в групі №2 (ОТГ з чисельністю населення від 10 до 15 тисяч осіб).

Для проведення аналізу 665 ОТГ згрупували у 4-ри групи за чисельністю населення. Крім того, аналіз проводився у розрізі чотирьох показників, які характеризують фінансові аспекти діяльності об’єднаних територіальних громад:

  • власні доходи на одного мешканця (співвідношення обсягу надходжень власних доходів до кількості мешканців відповідної ОТГ);
  • динаміка надходжень місцевих податків і зборів у 2018 році порівняно з 2017 роком;
  • рівень дотаційності бюджетів (співвідношення обсягу базової чи реверсної дотації до загальної суми доходів ОТГ без урахування субвенцій з державного бюджету);
  • питома вага видатків на утримання апарату управління у фінансових ресурсах ОТГ (питома вага видатків на утримання апарату управління органів місцевого самоврядування в сумі власних доходів загального фонду).