СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 14:08

Рівнянам розповіли як шукати бізнес-партнерів в Європейському Союзі

У Рівненському Центрі розвитку місцевого самоврядування відбувся семінар для підприємців області на тему «Як знайти бізнес-партнера в Європейському Союзі». Семінар проводився Представництвом ЄС і він є частиною інформаційно-просвітницьких заходів, які проводяться по всій Україні з метою поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС.

Як інструмент пошуку партнерів за кордоном у Рівному презентували Європейську Мережу Підприємств (Enterprise Europe Network) та розповіли про європейські експортні вимоги та принципи роботи таких ресурсів як Trade HelpDesk, TradeMap, Rapid Alert System.

Учасники заходу також розглянули можливості українського бізнесу у міжнародних державних закупівлях та отримали інформацію про консультаційну підтримку та допомогу у роботі з міжнародними ринками від Центру підтримки бізнесу у м. Рівне.

Спікерами на заході виступили експерт Європейської Мережі Підприємств Микола Чайка, координатор проектів ГО «Регіональний центр євроінтеграційних проектів» Руслан Костюкевич, керівник центру інформаційної підтримки бізнесу м. Рівне Тарас Комаренко та керівник практики тендерного супроводу юридичної компанії «Правое дело» Олександр Нікітенков.

У рамках візиту на Рівненщину, який проходив 6-8 листопада, делегація Євросоюзу, окрім семінару в ЦРМС, також презентувала відкриті конкурси на проекти та гранти ЄС, провела тренінг для громадських організацій та брейн-ринг для молоді.