СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 10:41

Суддя з Рівненщини поскаржилася на нардепа Лозового, який закликав до насильства

Наталія Друзенко, суддя Рівненського окружного адміністративного суду поскаржилася у Вищу раду правосуддя на народного депутата України з Рівненщини, радикала Андрія Лозового.

За словами представника Феміди вона дізналася, що радикал Андрій Лозовий, виступаючи у парламентській залі, звинуватив її в намаганні «по безпрєдєлу за гроші» поновити колишнього заступника губернатора на посаді. Дісталося й іншому рівненському судді, який «нахабно по безпрєдєлу» зняв з виборчих перегонів «найрейтинговішого кандидата від Радикальної партії».

Крім того, Лозовий заявив, що позиція його однопартійців полягає в тому, аби «розігнати повністю суддівський корпус і набрати нових». А на завершення запропонував: «треба, мабуть, з десяток суддів самих корумпованих, самих одіозних повісити на Хрещатику, щоб іншим неповадно було».

Слухання у справі щодо поновлення чиновника наразі тривають. Тому, як зазначає суддя у повідомленні до ВРП (№2566/0/6-18), висловлювання нардепа є нічим іншим як утручанням у правосуддя.